O fata de 22 de ani originara din Romania a fost ucisa in noaptea de sambata spre duminica (25/26 martie) in oraselul bavarez Hof (50.000 locuitori) Un „vizitator" a gasit victima duminica la pranz. Fata sosise de o saptamana in orasul bavarez (situat la 250 km de München).

Locuia intr-o garsoniera, amenajata in cladirea unei foste fabrici de... ciocolata. Doua locuinte din bloc erau inchiriate de doi ani de zile pe numele (fictive) de „Stern" si „Mai", aplicate pe placutele soneriilor de la intrarea casei. Potrivit ziarului local „Frankenpost", la intervale de o luna-doua se perindau mereu alte „modele".

Vecinii i-au spus: „Erau fete „scandinav-blonde", altele „brunete din estul Europei", altele cu trasaturi asiatice sau cu pielea mai inchisa."

„Frumoasa spaniola" este romanca

Victima locuia in garsoniera din Hof de la inceputul lunii martie. In primele zile, ziarele au scris despre „o frumoasa spaniola de 22 de ani" deoarece politia gasise in geanta fetei un pasaport din Spania.

Dupa constituirea „comisiei speciale Karina" (Soko: „Sonderkommission") s-a descoperit ca pasaportul era „total fals." Adevarata identitate a victimei: Anamaria N, 22 ani, nascuta in Romania.

„Karina" este numele fictiv sub care o agentie din Frankfurt facea reclama pentru serviciile romancei cu anunturi in ziar si pe internet.

Reporterul de la „Frankenpost" care a investigat acest caz, ne-a spus ca „agentia a reactionat spirt: luni, dupa ce s-a aflat crima, au telefonat ziarului si au sistat anuntul." Care de alftel ar mai fi fost publicat numai pana marti: dupa aceia fata era trimisa in alta localitate...

Politia din Hof ne-a declarat ca acest gen de agentii care angajeaza „modele ambulante" pentru servicii sexuale, exista in special la Frankfurt si la Hamburg.

Ultimul client al Anamariei N.

Ultimul client al Anamariei N. a sosit in noaptea de sambata spre duminica. Anamaria a lasat usa de la intrarea casei si cea a garsonierei deschisa. Politia presupune ca barbatul si-a anuntat venirea prin telefon. Nu se stie ce rol a avut in viata Anamariei.

Era un „client obisnuit", un proxenet? Cei doi se cunosteau deja? Anchetatorii au reconstituit faptul ca ucigasul a tras de mai multe ori, de la foarte mica distanta. Procurorul Gerhard Schmitt, prezent chiar duminica 26 martie la locul crimei a spus" ca „ancheteaza inca in toate directiile, fara sa aiba momentan urme precise."

Saptamana trecuta, ziarele au publicat si fotografia ultimului „client", considerat de politie ca principalul suspect. Filmat de camera de luat vederi, instalata de agentie la intrarea in garsoniera, pentru a controla fetele. Pe poza se vede ca la plecare vizitatorul nu mai avea ochelarii pe nas...

Politia germana ar dori informatii din Romania

Beate Weiss, purtatoarea de cuvant a Politiei Criminale (Kripo) din Hof, ne-a transmis numarul de fax: 0049 - 9281-704 409, de tel: 0049-9281- 7040 si de e-mail kpi.hof@polizei.bayern.de pentru cititorii „Romaniei Libere", in cazul in care acestia au informatii referitoare la victima si/sau la ucigas.

Printre altele, politia ar dori sa afle: cand a plecat Anamaria N. din Romania, daca mai are rude in tara? Avea sau are rude in Spania? Cine a vazut-o recent si unde?

De asemenea, Kripo din Hof cauta informatii in legatura cu barbatul din fotografie. Despre care presupune ca a omorat-o pe Anamaria N. dar, la apropape doua saptamani de la crima, identitatea acestuia este inca necunoscuta. Personele care pot da informatii despre aceasta persoana, sunt rugate sa contacteze politia din Hof, la numerele de mai sus.

In momentul de fata politia ancheteaza in Frankfurt si in Hamburg, orase in care exista cele mai multe agentii de „modele". Fetele veneau in oraselul Hof cu taxiul, „lucrau" cate 2-3 saptamani, si plecau mai departe...Politia incearca sa stabileasca traseul din Germania si din Europa al romancei Anamaria N.

In contextul Campionatelor Mondiale de Fotbal se asteapta un „import" masiv de fete din Europa de Est. Desi cativa politicieni si organizatii de tot felul si-au exprimat indignarea (sic!) ca nu se iau masuri preventive impotriva „sclavagismului sexual" , la Berlin cel mai mare bordel din Europa si-a deschis portile acum cateva saptamani...