Ambasada Romaniei la Berlin a organizat in 5 aprilie, in spatiile ambasadei, „Seara Parlamentara". In aceeasi zi, guvernul federal german a initiat procedura de ratificare a Tratatului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana.

Aflata la cea de a treia editie, „Seara Parlamentara" este un eveniment de importanta majora pentru imaginea Romaniei. La reuniune au participat peste 40 de parlamentari din Bundestag (Parlamentul federal), reprezentand intreg spectrul politic german, secretari de comisii parlamentare, reprezentanti ai landurilor federale la Berlin, precum si ai Cancelariei federale.

Evenimentul, devenit traditional, a fost organizat in colaborare cu Forumul Germano-Roman al carui presedinte este doamna Susanne Kastner, vicepresedinte al Parlamentului federal al Germaniei si presedinte al grupului parlamentar de prietenie Germania-Romania, precum si cu sprijinul Institutului Cultural Roman „Titu Maiorescu" din Berlin.

Reuniunea protocolara a fost intregita cultural de spectacolul de pantomima intitulat „Vis", al actorului Dan Puric. A fost prezentata si expozitia de fotografie „Romania – peisaj cultural european", realizata de catre Muzeul Svabilor Dunareni din Ulm.

In cadrul expozitiei, un spatiu special este rezervat orasului Sibiu, declarat „Capitala Culturala Europeana" in anul 2007, anul aderarii Romaniei la UE.