Traficul rutier pe traseul Bucuresti spre Aeroportul Henry Coanda a inceput sa provoace probleme majore turistilor o parte dintre ei pierzand cursele de avion afirma reprezentantii agentiilor de turism.

''Din cauza traficului ingreunat spre Aeroportul International Henri Coanda s-au semnalat primele pierderi de decolari ale grupurilor de turisti. Este o situatie extrem de grava pentru incoming-ul romanesc'', se arata intr-un comunicat al Aociatiei Nationale de Turism.

Presedintele ANAT, Gheorghe Fodoreanu a declarat ca 18 turisti straini care isi terminasera sejururile in Romania au pierdut avioanele, saptamana trecuta si luni.

"De data aceasta a fost vorba de microbuze cu un numar mic de persoane, dar din mai vor incepe sa vina in Romania grupurile mari de turisti. Cand o sa se blocheze in trafic autocare cu 30-40 de turisti o sa avem o problema majora.

Companiile aeriene sunt exasperate pentru ca nu pot da pasagerilor informatii despre timpul de ajungere la aeroport", a adaugat Fodoreanu.

ANAT considera ca pentru a putea fi preintampinate astfel de situatii sunt necesare masuri urgente de fluidizare a circulatiei spre aeroport, in special in zonele Piata Victoriei - Piata Presei Libere - Aeroportul Baneasa - Aeroportul International Henri Coanda.

Asociatia arata ca, luni dimineata, intre orele 8.00 - 8.30, nu era nici un muncitor care sa lucreze pe podul in constructie de la Aeroportul Henri Coanda, a carui amenajare dureaza de mai multe luni.