Valoarea subscrierilor aferente asigurarilor de asistenta turistica a fost in anul precedent de peste 6 mil. EUR (23 mil. RON) ceea ce reprezinta putin peste 0.5 procente din piata romaneasca de profil din 2005.

Comparativ cu rezultatele anului 2004, pentru clasa de asigurari amintita s-a inregistrat o crestere nominala in moneda europeana de aproape 63% respectiv o crestere reala in moneda nationala de aproape 34%.

Cu o cota de piata de aproape 48% si subscrieri care au totalizat peste 3 mil. EUR (peste 11 mil. RON) RAI Asigurari detine prima pozitie in clasamentul alcatuit pe acest segment. Ponderea acestui tip de asigurari in structura subscrierilor companiei este de peste 55%.

Pozitia secunda in ierarhie este detinuta de CITY INSURANCE care a subscris in perioada analizata 0,9 mil. EUR (peste 3 mil. RON) ceea ce reprezinta aproape 90% din subscrierile companiei in anul precedent. Compania detine aproape 14% din piata asigurarilor de asistenta turistica.

Potrivit estimarilor PROFIL Asigurari, ASIROM a subscris anul trecut 0,55 mil. EUR (2 mil. RON) din asigurari de asistenta turistica si detine 8,5% din piata asigurarilor amintite. Aceste cifre pozitioneaza compania pe locul 3 in clasament.