Vanzarile Danone au crescut cu 15% in primele trei luni ale anului 2006, pana la valoarea de 3.53 miliarde de euro putin peste estimarile analistilor care apreciau o valoarea a vanzarilor de doar 3.42 miliarde. In urma acestor rezultate actiunile grupului francez s-au apreciat cu 3%, pana la nivelul de 102.3 euro.

Unul din motivele acestei cresteri este si fluctuatia cursului de schimb valutar care a avut un aport de 5% in cresterea vanzarilor. De la inceputul anului valoarea actiunilor Danone s-a apreciat cu 14%.

Un broker de piata bursiera londoneza a declarat pentru Reuters ca rezultatele Danone sunt remarcabile.

"Toate diviziile si-au depasit previziunile mai ales in zona Asiei pe segmental de bauturi"

Vanzarile de bauturi au crescut cu 12% pana la nivelul de 947 de milioane de euro fata de estimarile de 895 de milioane de euro.

Anul trecut Danone si-a vandut diviziile din SUA si Marea Britanie din domeniul sosurilor precum si actiunile pe care le detinea la compania mexicana producatoare a berii Mahou.

La sfarsitul lunii august 2005 Financial Times dadea ca sigura preluarea Danone de catre Pepsi. Anuntul a dus la o apreciere a actiunilor grupului de peste 6 procente la bursa din Londra. La acea data capitalizarea bursiera a grupului francez era de peste 20,4 miliarde euro si era considerata de catre expertii financiari una dintre cele mai probabile tinte de achizitie in anul 2006.

In Romania Danone activeaza din 1995, investitiile pana in acest moment insumand peste 30 de milioane de euro. Cota de piata a Danone Romania este de 50% pe segmentul produselor lactate proaspete.