Capitalul social al rafinariei Rafo Onesti este acum de 432 milioane de lei dupa ce actionarii au aprobat o majorare cu 28,6 milioane de lei. Majorarea s-a realizat prin aport in numerar adus de actionarul Balkan Petroleum Ltd. Actionarii au aprobat totodata achizitionarea a cinci noi statii de distributie a carburantilor.

Actionarii Rafo Onesti au aprobat sambata majorarea capitalului social al companiei cu 28,6 milioane de lei, reprezentand 11.448.064 actiuni, nominative, dematerializate, evidentiate prin inscriere in cont cu o valoare nominala de 2,5 RON/actiune.

Astfel, capitalul social al Rafo a ajuns acum la 432 milioane de lei, se

arata intr-un comunicat al Bursei de Valori Bucuresti.

Majorarea s-a realizat prin aport in numerar adus de actionarul Balkan Petroleum Ltd, reprezentand investitii de mediu si investitii tehnologice scadente a se realiza la 30 iunie 2005, in cuantum de 10.068.000 USD (respectiv 28.620.160 RON), conform clauzelor din contractul de privatizare.

Pe de alta parte, actionarii au aprobat achizitionarea a cinci noi statii de distributie a carburantilor ca si deschiderea a mai multor puncte de lucru.

Noutatile la Rafo vin in contextul in care mai multi controversati oameni de afaceri ce si-au legat numele de rafinarie, sunt acuzati de mai multe infractiuni economice.

Luna trecuta, pe numele omul de afaceri Marian Iancu s-a emis un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile, in dosarul Rafo, in care mai este acuzat si Ovidiu Tender. Marian Iancu este cercetat pentru prejudicierea rafinariei Rafo cu aproximativ 270 de milioane de lei noi.

Alexandru Marian Iancu este administrator al firmei VGB Impex SRL si patron al clubului de fotbal Poli Timisoara. El este acuzat de spalare de bani, initiere si constituire de grup infractional organizat, complicitate la inselaciune si instigare la abuz in serviciu, potrivit unor surse judiciare.

Faptele vizeaza activitatea SC Rafo Onesti si SC Carom SA. Iancu, alaturi de alte noua persoane, a fost trimis in judecata, in august 2005, pentru activitati comerciale ilicite in care ar fi fost implicate grupul de firme VGB - rafinaria Rafo - societatea Tender SA -Carom SA.