Serviciul Roman de Informatii a anuntat joi ca, pana la sfarsitul lunii mai, va incepe predarea catre CNSAS a cartotecii, dosarelor declasificate, microfilmelor, precum si a bazei de date automate si a altor documente.

Dupa intilnirea de joi dintre SRI si CNSAS, cele doua institutii au decis "de comun acord", sa se inceapa predarea, pana la sfarsitul lunii curente, a cartotecii, dosarelor declasificate, microfilmelor, precum si a bazei de date automate si a altor documente.

Conform SRI, s-a convenit, de asemenea ca, "pentru cazuri urgente", membrii Colegiului sa aiba acces nemijlocit la consultarea documentelor care nu au fost inca predate.

"Procesul de reevaluare a dosarelor de siguranta nationala va incepe imediat si se va desfasura pe baza unui grafic stabilit de comun acord", precizeaza SRI.

Membrii Colegiului CNSAS si conducerea SRI isi manifesta intreaga disponibilitate pentru transpunerea in practica a celor convenite, cu respectarea prevederilor Legii 187/1999 privind accesul la propriul dosar, a OUG 16/2006 privind CNSAS si a Hotararii CSAT 60/2006.