Trei romani sunt dati disparuti dupa scufundarea unei nave cargo in largul coastelor Africii de Sud. Cel de-al patrulea marinar aflat pe nava naufragiata a fost recuperat de echipele de salvare ale pazei de coasta sud-africane. Agentiile internationale de stiri transmit ca echipele de salvare nu au reusit sa recupereze vreun marinar din cei 26 dati disparuti. Sansele de supravietuire scad de la o ora la alta.

Doar sapte dintre cei 33 de membri ai echipajului au fost salvati. Persoanele salvate sunt un cetatean roman si sase filipinezi. Printre disparuti se afla si capitanul vasului.

Un avion de recunoastere survoleaza zona incercand sa mai gaseasca supravietuitori. Practic, sansele de supravietuire sunt destul de reduse, in conditiile in care apa este destul de rece.

Mai mult, prognoza meteo pentru perioada urmatoare este pesimista, vremea se va inrautati odata cu apropierea unui front de aer rece, in zona in care a avut loc naufragiul.

Nava Alexandros T, fosta Comanesti, sub pavilion grecesc, transporta minereu de fier incarcat in Brazilia si trebuia sa ajunga in China. Vasul s-a rupt in doua si s-a scufundat in Oceanul Indian.

Purtatorul de cuvant al armatorului, Nicholas Brown, a spus ca din echipajul cargului ,,Alexandros T'' faceau parte patru greci, printre care capitanul si secundul vasului, patru romani, un ucrainean si 24 de filipinezi.

Nu au fost stabilite, deocamdata, cauzele naufragiului, insa cel mai probabil este vorba despre o defectiune tehnica.