Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anuntat vineri ca partidul sau va semna un protocol de colaborare parlamentara cu PSD pentru a constitui astfel "o opozitie unita", relateaza TVR. Tot astazi, Mircea Geoana a declarat ca PSD va depune, alaturi de PRM, o motiune de cenzura pe teme socio-economice.

Intr-o conferinta de presa desfasurata la Bucuresti, Vadim Tudor a aratat ca cel mai probabil saptamina viitoare va fi semnat un protocol de colaborare parlamentara intre PRM si fostul partid de guvernamint, PSD.

"Ideea acestui protocol a apartinut PRM iar el e motivat de nevoia unei opozitii unite, pentru a contracara astfel actuala putere", a spus Vadim Tudor.

Tot vineri, mai multi membri ai filialei PSD Dolj, in frunte cu deputatul Marian Diaconescu, s-au inscris in Partidul Romania Mare. Diaconescu este cunoscut ca un apropiat al fostului premier, Adrian Nastase, care recent si-a pierdut toate functiile in PSD.

Informatia privind protocolul de colaborare a fost confirmata si de liderul PSD, Mircea Geoana. "Am convenit cu Vadim Tudor ca in aceasta sesiune parlamentara sa avem o colaborare concreta. Pina acum, in relatia noastra au fost sincope, dar e nevoie ca pe viitor sa avem o actiune concertata a opozitiei", a declarat Geoana.

Mai multi lideri ai PSD au negat insa in prima faza existenta vreunei intelegeri a opozitiei. "Nu am avut inca discutii la nivelul conducerii PSD privind un protocol cu PRM", a declarat purtatorul de cuvint al PSD, Cristian Diaconescu.

"Nu excludem din start o colaborare cu PRM, insa daca se va intimpla acest lucru va fi doar la in mod punctual", a spus si liderul PSD, Vasile Dancu.

Pe de alta parte, aflat la Campulung, liderul PSD, Mircea Geoana a spus ca partidul sau si PRM vor depune, pina la sfirsitul acestei sesiuni parlamentare, o motiune de cenzura pe teme socio-economice.

Geoana considera ca actualul Guvern nu are solutii pentru rezolvarea problemelor pensionarilor si a celor legate de cresterea continua a preturilor la energie sau de subventiile din agricultura.