Ristea Priboi va fi dat in urmarire internationala, dupa ce procurorii DNA nu l-au gasit nici acasa, nici la inchisoare si nici printre decedatii inregistrati la Starea Civila. Procurorii anticoruptie l-au citat pe Ristea Priboi acasa, insa ex-parlamentarul nu s-a prezentat la audieri.

Legea le permite anchetatorilor o singura citare la domiciliu. In cazul in care invinuitul nu se prezinta la DNA pentru audieri, este cautat mai intii in baza de date a penitenciarelor, pentru a vedea daca nu cumva este in inchisoare, apoi la Starea Civila, pentru a se afla daca nu a decedat intre timp, ultima optiune a anchetatorilor fiind cautarea in baza de date a Politiei de Frontiera.

Procurorii anticoruptie au epuizat, deja, toate procedurile de citare a lui Ristea Priboi, urmind ca acesta sa fie cautat si in afara granitelor tarii, afirma surse judiciare. Deocamdata nu s-a luat aceasta decizie, deoarece inca se mai string probe, mai spun aceleasi surse.

Conform informatiilor detinute de „Cotidianul", Priboi s-ar afla de mai bine de jumatate de an tocmai in Dubai, unde si-ar fi schimbat chiar si infatisarea.

Priboi este vizat in mai multe dosare

Ristea Priboi este cercetat de DNA intr-un dosar alaturi de protejatul sau, Genica Boerica, si de alti functionari din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Dolj, pentru trafic de influenta, luare de mita si primire de foloase necuvenite.

Priboi este anchetat pentru ca ar fi ajutat o retea de firme patronata de Genica Boerica. Acesta din urma se pare ca ar fi beneficiat de rambursari ilegale de TVA. In schimb, fostul deputat PSD ar fi obtinut ilegal mai multe bunuri de la Boerica.

Totodata, Ristea Priboi are mai multe dosare penale in cercetare, atit la DNA, cit si la Parchetul General. Priboi a fost unul dintre oamenii de incredere ai fostului premier Adrian Nastase.

Citeste articolul complet in Cotidianul