Medicii austrieci care l-au operat pe Traian Basescu de hernie de disc au anuntat, joi, intr-o conferinta de presa la Viena, ca starea presedintelui se imbunatateste continuu iar maine, acesta va putea sa se ridice din pat.

Medicii austrieci au explicat presei ca presedintele este intr-o stare fizica foarte buna si ca a inceput programul de recuperare prin fizioterapie, ca ii place sa faca exercitii fizice foarte importante pentru a-si intari muschii. Ei au spus ca Basescu trebuie sa mai stea intins in pat pana maine, cand ar avea voie sa se ridice.

"Este un program post operator care se va putea prelungi pana maine cand se va putea ridica din pat", a explicat medicul care se ocupa de programul de fizioterapie al presedintelui.

Doctorii care l-au operat spun ca Traian Basescu nu are dureri si deci nu ia calmante. Astfel, el este capabil sa-si indeplineasca atributiile iar medicii cred ca seful statului munceste cam mult.

Specialistii cred ca recuperarea sefului statului va fi rapida si sunt incantati ca este un pacient cooperant.

Si purtatorul de cuvant al Presedintiei, Adriana Saftoiu, a anuntat, joi, intr-o scurta declaratie de presa, ca starea presedintelui Traian Basescu, internat la Spitalul Universitar din Viena dupa operatia de hernie de disc, evolueaza bine iar seful statului este in plin proces de recuperare.

Adriana Saftoiu a spus ca, de pe patul de spital, presedintele a semnat 19 decrete, dintre care 14 sunt promulgari ale unor acte normative.

Potrivit purtatorului de cuvant al Presedintiei, Traian Basescu va fi vizitat joi de presedintele Finlandei, Tarja Halonen, care trebuia sa se intalneasca cu presedintele roman in tara dar din cauza starii acestuia, vizita a fost amanata.

Potrivit TVR, Traian Basescu a fost vizitat, joi, la Spitalul din Viena de catre liderul democrat Emil Boc, de ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga si de ministrul de Exerne, Mihai Razvan Ungureanu.

Presedintele ar putea fi vizitat si de premierul Calin Popescu-Tariceanu care avea programata o vizita la Viena pentru a participa la Summit-ul "UE-America Latina".