Presedintele PSD, Mircea Geoana a declarat marti ca Biroul Permanent National al partidului sustine in continuare depunerea motiunii de cenzura dupa intrunirea Consiliului European care va avea loc in luna iunie. Geoana a precizat ca termenul este special ales pentru a se vedea verdictul dat de Europa in ceea ce priveste data de aderare a Romaniei.

C.V Tudor a declarat la randul sau ca cele doua partide nu mai pot fi acuzate de destabilizarea scenei politice.

Presedintele PSD a precizat ca in biroul Permanet al Partidului exista o sustinere totala fata de depunerea motiunii de cenzura.

“In acest moment Mihai Tanasescu coordoneaza colectivul pentru pregatirea motiunii” a precizat Geoana.

„A cere opozitiei sa taca si sa nu-si foloseasca instrumentele democratice de lupta parlamentara pentru a vorbi de problemele severe sociale si economice ale tarii ar fi un gest nedemocratic. Ceea ce trebuie sa demonstreze Guvernul si majoritatea la o motiune de cenzura este ca au argumente si voturi ca sa ramana la guvernare.

Daca nu au argumente si voturi, este clar ca trebuie creat un alt govern a mai adaugat liderul PSD.

Ion Iliescu la randul sau a declarat ca sustine depunerea motiunii de cenzura insa nu se pune problema unui Guvern PSD.

Nu noi vom face Guvernul. PSD nu are inca forta necesara. Noi suntem datori sa ridicam niste probleme doar” a continuat Iliescu.

Corneliu Vadim Tudor pe de alta parte nu mai este atat de sigur ca partidul sau va initia motiunea alaturi de PSD.

Suntem in stadiul de consultari. Motiunea nu este un simplu exercitu democratic, poate hotari viitorul unei tari pentru multi ani.”