44 de focare de gripa aviara sunt confirmate pana marti dupa-amiaza, in mai multe judete din tara si exista 26 de suspiciuni de prezenta a virusului, a anuntat ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur. In sectoarele 2 si 4 din Capitala se va putea din nou circula prin zonele unde s-a institutit carantina.

Focarele de gripa aviara sunt in judetele Brasov, Covasna, Vrancea, Bacau, Buzau, Sibiu, Vacea, Neamt, Prahova si Mures si in sectoarele 2 si 4 din Bucuresti.

Ministrul Agriculturii a anuntat, dupa reuniunea Comitetului Antiepizootic de marti, ca au aparut suspicini de gripa aviara in judetul Ilfov, la Bragadiru si Cornetu. Pe de alta parte, Flutur a anuntat ca in Capitala s-a incheiat sacrificarea pasarilor din focarele din sectoarele 2 si 4 si pana in aceasta seara se va putea din nou circula prin zona.

In 38 de focare sacrificarea pasarilor a fost finalizata ca si dezinfectia.

Pe de alta parte, Flutur a anuntat ca in Capitala s-a incheiat sacrificarea pasarilor din focarele din sectoarele 2 si 4, carantina este ridicata si, pana marti seara, se va putea din nou circula prin zonele unde s-a institutit carantina.

Au fost stinse pana acum 38 de focare: Brasov (22 - 21 localitati si ferma SC Drakom), unul in Covasna, unul in Buzau, cinci in Vrancea , doua in Sibiu, doua in Valcea, unul in Mures , unul in Neamt, unul in Prahova si doua in Bucuresti, ambele in sectorul 2.