Secretarul american al Trezoreriei, John Snow, a demisionat din functie iar presedintele George Bush l-a nominalizat, in locul lui, pe presedintele director general al bancii Goldman Sachs, Henry Paulson, transmite CNN.

Analistii considera ca demisia lui Snow anunta o remaniere a administratiei, menita sa refaca imaginea acesteia si a presedintelui George W. Bush, a carui cota de popularitate a scazut, mai ales din cauza situatiei din Irak.

Bush a justificat alegerea noului secretar al Trezoreriei, spunand ca Paulson are o experienta vasta in domeniul afacerilor, precum si abilitatea de a exprima termeni economici intr-un limbaj clar.

Snow a fost secretarul Trezoreriei SUA din februarie 2003. Henry Paulson, nascut in 1946, conduce Goldman Sachs din 1999, una dintre cele mai importante banci de investitii.

Unele din principalele sarcini ale lui Paulson vor fi reducerea la jumatate a deficitului bugetar al SUA, pana in 2009 si sustinerea pe plan international a intereselor economice americane, cum ar fi deschiderea de noi piete, respectarea drepturilor de proprietate intelectuala, liberalizarea cursurilor de schimb ale monedelor nationale.

Plecarea lui John Snow a fost de mai multe ori considerata iminenta de presa din cauza ca presedintele Bush ar vrea sa-si gaseasca un consilier mai bun pe probleme economice.