Microsoft va deschide in Romania un Centru de Suport Tehnic, valoare investitiei fiind estimata la peste 13 milioane de euro cu posibilitatea suplimentarii fondurilor in functie de evolutia proiectului. Centrul de Suport Tehnic va deservi clientii Microsoft din Germania, Franta, Marea Britanie si Statele Unite.

Totul a inceput in urma cu cinci luni cand o firma de consultanta din Olanda a contactat Agentia Romana de Investitii Straine pentru evaluarea potentialului oferit de Romania.

Potrivit presedintelui ARIS, Ana-Maria Cristina numele clientului, respectiv Microsoft nu a fost dezvaluit decat in momentul in care consultantii s-au asigurat de potentuialul oferit de Romania.

„In proiectul Microsoft a fost esential ca Romania a putut oferi forat de muna calificata. Chiar m-a incercat un moment de emotie cand am fost alesi din randul mai multor state europene. Aceasta investitie nu e in nici un caz un call-center. E un Centru de Suport Tehnic in care vor fi angajate persoane cu cunostinte solide in domeniul IT” a precizat Cristina.

„Romania a fost aleasa datorita potentialului deosebit al profesionistilor IT, numarului mare de scoli si universitati care pregatesc specialisti in tehnologia informatiei si aptitudinilor pentru limbi straine” a continuat Ovidiu Artopolescu, Director Genereal al Microsoft Romania.

Referitor la opacitatea care a invaluit negocierile Ana-Maria Cristina a declarat ca a fost vointa Microsoft.

„Compania americana a dorit ca discutiile sa ramana secrete pana in momentul anuntului. Exista posibilitatea sa se confrunte cu probleme mari din cauza unor eventuale proteste ale sindicatelor din Germania si Franta” a incheiat Cristina