Rapid si Steaua se bat asta-seara pentru titlul de campioana a Romaniei la fotbal. Va fi finalul unui sezon plin de scandari rasiste, declaratii belicoase, mitocanie la nivelul conducerii cluburilor, 9 luni de munca asidua pentru jucatori si ultimul dar cel mai importanta aspect dreptul castigatoarei de a intra in Liga Campionilor, competitia aducatoare de multe milioane de euro.

Incepand cu ora 17:00 Steaua va juca la Vaslui meciul cu echipa patronata de Adrian Porumboiu, obtinerea celor trei puncte fiind esentiala pentru indeplinirea obiectivului echipei lui Olaroiu. Misiunea Stelei pare putin mai usoara in conditiile in care echipa moldovenilor este salvata de la retrogradare.

Rapidul lui Copos in schimb are o misiune mai grea in deplasarea pe care o va face la Petrosani echipa locala avand nevoie de cele trei puncte pentru a putea spera ca la anul sa mai joace in Divizia A.

Disputa indirecta intre Steaua si Rapid pare totodata o lupta personala intre Gigi Becali si George Gopos, unul mai notoriu decit celalalt dar amandoi la fel de implicati in scandaluri extra-sportive ce implica spagi si interese politice.

Amindoi sunt marcati si de dorinta razbunarii personale, mai exact satisfactia lui Becali de a-l vedea pe Copos si fara titlu si anchetat de DNA sau satisfactia lui Copos de a-l vedea pe Becali spumegand la OTV.

In acest moment Steaua se afla pe locul 1 cu 61 de puncte iar Rapidul pe doi cu 59 de puncte. In cazul egalitatii de puncte Rapidul va fi campioana Romaniei ca urmare a rezultatelor din meciurile directe.

Presa centrala speculeaza necontenit cautand sa gaseasca prietenii intre adversari, vezi relatia Becali-Porumboiu, influenta politica a lui Copos si eventualele presiuni pe care le va face pentru ca Petrosaniul sa cedeze meciul, apelul lui Ionel Ganea din Gazeta Sporturilor prin care cerea jucatorilor de la liliputanii Diviziei A sa-si apere corect sansele si multe, multe altele.

Pe de alta parte, ultima etapa aduce pentru Dinamo si ultima sansa de a evolua la anul intr-o cupa europeana. In deplasarea de la Timisoara "cainii rosii" au nevoie de toate punctele pentru a trece inaintea Sportului Sudentesc in clasament. Si acest meci pare ca va fi unul aprig, intre cele doua echipe si mai ales fani existand o "ura" acerba.

Ramane de vazut ce se va intampla diseara dar sunt sanse mari ca in partidele mentionate sa iasa scantei.