[d:1:d]Sevcenko a condus o echipa a "umbrelor". Ucraina traieste un cosmar la debutul la World Cup, chiar daca in primul 11 s-a aflat si Tarul Seva, a carui prestatie intareste supozitia ca nu era complet refacut fizic.

"In fotbal, se mai intimpla si sa pierzi. Dar cind o faci cu 0-4, e clar ca ai gresit grav, undeva"

Andrei Sevcenko, atacant Ucraina

"Nu ma deranjeaza ca am pierdut, cit ma deranjeaza atitudinea jucatorilor. Trebuie sa cerem iertare fanilor. Astazi am fost cea mai slaba echipa de la turneu"

Oleg Blohin, antrenor Ucraina

Spania s-a bucurat pe deplin de succesul din Leipzig, inlesnit si de o deschidere rapida a scorului - Xabi Alonso s-a plasat bine la o lovitura de colt, insinuat intr-o defensiva visatoare.

[d:2:d] Fara prea mare efort, Spania urca la 2-0 - lovitura libera a lui David Villa, deturnata de zid, plaseaza mingea pe linga Sovkovski.

Villa realizeaza dubla dupa pauza, din penalty, moment in care arbitrul il elimina pe Vasciuk.

Impresia generala a fost ca la acest mondial am vazut penalty-uri mai clare decit cel acordat impotriva Ucrainei.

Toate conditiile sunt create pentru golul 4, al "executiei" - Puyol urca in atac, combina cu Raul si Torres finalizeaza. Faza este o bijuterie a jocului colectiv.

Aragones il trimite in lupta pe Fabregas si ii ofera sansa ca la 19 ani si 41 de zile sa devina cel mai tinar spaniol care a jucat la Mondiale.

"Imi pare putin rau pentru Ucraina, e in mod cert o formatie mai buna decit o arata acest scor emfatic. Dar Spania a jucat minunat. Numai daca te uiti pe banca de rezerve si ii vezi pe Raul si Fabregas, te sperii. Spania e pregatita pentru un drum lung, s-o urmarim. Intotdeauna au promis lucruri mari"

Andy Roxburgh, antrenor

[d:3:d]Ucraina nu a mai pierdut la o asemenea diferenta de 11 ani, cind a fost surclasata de Croatia. Sevcenko, in prelungiri, nu gaseste golul de onoare. Nici macar el. E finalul cosmarului, 4-0 pentru Spania.