Documente:
Gol Kone '38
(16.06.2006) WMV
Gol Van Nistelrooy '27
(16.06.2006) WMV
Gol Van Persie '23
(16.06.2006) WMV

Olanda a supravietuit unui meci infernal, in care Cote d'Ivoire a revenit de la 0-2 si a presat minute bune in repriza secunda. Insa africanii nu au mai avut puterea (sau inspiratia) golului egalizator, ceea ce arata ca si in aceasta grupa concluzia a venit mai devreme - inaintea ultimei partide, Olanda si Argentina si-au asigurat locul in optimi.

"Sunt foarte multumit ca i-am batut, pentru ca toata lumea a vazut cit sunt de buni. Am suferit mult in a doua repriza, cind am trait un periculos sentiment de auto-multumire"

Marco Van Basten, antrenor Olanda

"Toata lumea imi spune cit de bine joaca aceasta echipa... dar suntem mai mult decit dezamagiti. Imi va fi cel mai greu sa ii mobilizez pe jucatori pentru ultima partida, cu Serbia. Va trebui sa le explic ca nu putem pleca oricum!"

Henri Michel, antrenor Cote d'Ivoire

Olanda-Cote d'Ivoire 2-1

Olanda: Van der Sar (cap) - Heitinga (Boulahrouz 46), Ooijer,

Mathijsen, Van Bronckhorst - Van Bommel, Sneijder (Van der Vaart

50), Cocu - Van Persie, Van Nistelrooy (Landzaat 73), Robben

Cote d'Ivoire: Tizie - Eboue, K. Toure, Meite, Boka - Zokora, Y.

Toure, Romaric (Yapi Yapo 62), B. Kone (Dindane 62) - Drogba (cap),

A. Kone (Akale 73)

Comentariul specialistului, pentru HotNews.ro

Ion Cupen, senior editor Pro Sport: "O partida de sah care ar fi trebuit sa se incheie remiza. Olanda a avut albele, Cote d'Ivoire a jucat cu negrele. Dar nu s-a incheiat remiza, pentru ca "regina" lui Henri Michel (Drogba) a fost incoltita de "nebunii" lui Van Basten".