Doru Giugula, seful consilierilor PSD din cadrul CGMB a aratat vineri ca licitatia pentru pasajul Basarab a fost ilegala. Intr-o declaratie pentru HotNews.ro, Giugula spune ca spaga a fost criteriul pe baza caruia compania Astaldi S.p.A - FCC Constuccion SA a castigat licitatia pentru construirea controversatului Pasaj Basarab.

Giugula a declarat ca pe langa faptul ca s-a cheltuit un milion de dolari pe proiecte care acum nu mai sunt valabile, inceperea constructiei pasajului este in acest moment imposibila.

„Acest pasaj are trei mari defecte. Va costa de trei ori mai mult fata de estimarile initiale, licitatia a fost ilegala din moment ce nu exista un Plan Urbanistic Zonal si o autorizatie de constructie si, mai mult decat atat, construirea presupune exproprierea a 130 de familii care stau pe o suprafata de 51 de mii de metri patrati”, e de parere consilierul PSD.

„Sa nu uitam ca aceasta e firma care a distrus autostrada Bucuresti-Pitesti prin lucrarile pe care le-a facut acolo” a mai adaugat Giugula.

Doru Giugula nu s-a ferit sa-l numeasca pe Adriean Videanu un „parvenit, nascut intr-o comuna, care nu are nicio legatura cu Bucurestiul”

„In afara de costumul Armani si de butonii de aur, Videanu nu are nicio legatura cu Bucurestiul", si-a continuat consilierul PSD sirul acuzatiilor la adresa primarului general.

Consortiul italo-spaniol Astaldi S.p.A - FCC Constuccion SA a castigat licitatia pentru constructia pasajului avand cea mai buna oferta financiara.

Pasajul, care va costa aproape 400 de milioane de lei, va face legatura intre Piata Victoriei si strada Uranus si va fi finalizat in 28 de luni.