S-a jucat. In pofida amenintarii cu boicotul, pe care africanii au mentinut-o pina la primele ore ale zilei. FIFA a contribuit la salvarea meciului, oferind togolezilor in avans o parte din prima de calificare. S-au asigurat la timp, pentru ca infringerea cu Elvetia i-a eliminat din turneul final.

"Daca federatia togoleza va trage invataminte din acest esec, ar fi foarte bine. Sunt 45 de oameni in delegatie. Ar fi trebuit ca toti sa ajute echipa. De multe ori am avut senzatia ca am lucrat doar eu pentru acesti baieti care astazi ar fi putut face un rezultat bun... daca ar fi avut sansa sau daca arbitrul ar fi dat penalty la Adebayor".

Otto Pfister, antrenor Togo

Elvetia a obtinut succesul la scorul perfect: 2-0 (Frei 16, Barnetta 89) ii confera avantaj la golaveraj fata de Coreea de Sud si sansa calificarii automate la rezultatul egal in disputa directa.

"Cind conduci cu 1-0, nu poti sa iti asumi foarte multe riscuri. Sigur, acest 2-0 schimba datele problemei, dar noi oricum vrem sa batem Coreea de Sud in ultima partida"

Kobi Kuhn, antrenor Elvetia

"Sunt foarte fericit ca am ajutat echipa! Sunt fericit totodata ca am marcat pe acest stadion care apartine echipei la care tocmai m-am transferat, Borussia Dortmund"

Alexander Frei, atacant Elvetia