Doua goluri inscrise rapid, faze de poarta, combinatii si executii spectaculoase, doua reprize de prelungiri si un gol absolut fabulos inscris de Rodriguez fac din Argentina-Mexic cel mai frumos meci de pana acum al CM Germania 2006. Argentina merge mai departe pentru o alta confruntare soc, cea cu echipa gazda, Germania.

Desfasurarea meciului

Mexicul incepe in forta meciul impotriva Argentinei si reuseste sa deschida scorul prin Rafa Marquez (5').

Bucuria mexicanilor nu dureaza prea mult si Argentina egaleaza in minutul 10 printr-un gol marcat de Crespo (posibil autogol Borgetti). Acelasi Crespo rateaza incredibil singur cu portarul, lobul trimis de el trecand putin pe langa poarta.

Urmeaza o replica rapida a Mexicului, Borgetti trimite un sut direct spre vinclu, dar portarul argentinian intervine salvator ('25).

Meciul se desfasoara intr-un ritm alert, fazele spectaculoase alternand la ambele porti.

O faza extrem de controvesrsata in finalul primei reprize. Heinze primeste o pasa de la propriul portar, nu este atent si pierde mingea in favoarea unui adversar. Acesta scapa singur spre poarta, dar Heinze intervine brutal si opreste atacul. Arbitrul ii arata jucatorului argentinian doar cartonas galben fapt ce starneste mania jucatorilor si a bancii de rezerve mexicane.

Repriza secunda

Tot mexicanii incep ostilitatile in cea de-a doua repriza, Marquez fiind la un pas de a aduce Mexicul in avantaj. Argentina replica taios prin Saviola si Sanchez isi salveaza in extremis echipa de la gol ('61).

Argentina este echipa care domina ostilitatile din teren, dupa ce prima repriza a apartinut Mexicului. Fazele importante de poarta lipsesc insa finalul meciului este unul extrem de tensionant.

1-1 dupa '90 de joc-Urmeaza prelungiri

GOOOOL Argentina. Rodriguez a inscris un gol antologic, la vinclu, printr-un voleu din coltul careului mare ('99).

Mexicul cauta egalarea insa Argentina paseaza incantator.

Fluier final! Argentina in sferturile de finala!