Cea mai mare companie de asigurari din Italia, Generali, intentioneaza sa cumpere societatea Toro Assicurazioni, concurenti pe piata locala, pentru suma de 3.85 de miliarde de euro, informeaza Reuters. In urma anuntului, actiunile Toro Assicurazioni au crescut cu 25% pana la valoarea de 20.81 Euro.

Oficialii Generali au declarat ca vor plati 21.20 de euro pentru o actiune, urmand ca in urma tranzactiei sa dobandeasca o participatie de aproximativ 65% la compania rivala.

Compania s-a aflat sub presiunea constanta a actionarilor care cereau ca fondurile imense de care dipune sa fie utilizate cat mai repede, oficialii declarand ca afacerea va fi finantata cu 1.7 miliarde de euro din banii pentru dividende restul urmand sa fie obtinuti fie prin emiterea unor obligatiuni in valoare de 1.2 miliardeeuro.

Alte 700 de milioane vor fi obtinute de la diviziile din Elvetia, Germania si Austria.

In urma preluarii, Generali va deveni cea mai mare companie de asigurari non-life din Italia cu o cota de piata de aproximativ 22%.

Cota de piata pe segmentul asigurarilor de viata va creste pana la 27%, cifra care o pozitioneaza pe locul unu in acest segment.