"Nimeni nu merita sa cistige! S-au respectat atit mult, ca au lipsit actiunile ofensive. Germanii au executat loviturile de la 11 metri asa cum trebuie: tare. Si Lehmann a devenit vedeta unui meci care oricum nu avea vreuna"

Carlos Alberto Parreira, antrenor Brazilia

Germania elimina Argentina dupa "purgatoriul" loviturilor de departajare. Sud-americanii au avut prima sansa de calificare, dupa ce au deschis scorul prin Ayala in minutul 49.

Echipa lui Klinsmann a salvat jocul cu 10 minute inaintea concluziei, cind Klose a plasat impecabil un balon in plasa portii argentiniene.

Prelungirile nu au modificat nimic pe tabela.

La loviturile de departajare, Germania a respectat traditia si a transformat toate loviturile de care a avut nevoie. Argentina a ratat prin Ayala si Cambiasso...

La finalul intilnirii, antrenorul argentinian Jose Pekerman a anuntat ca nu mai continua pe banca tehnica a nationalei: "Echipa mea a jucat ca o favorita, dar a pierdut. Asta nu ma impiedica sa ii felicit si pe germani, si pe jucatorii mei. Pentru mine, s-a incheiat un ciclu. Nu voi mai continua cu Argentina".

"Nu au fost mai buni decit noi in niciun moment. De aceea suntem atit de tristi - ne-a batut o echipa care nu e mai buna decit noi".

Hernan Crespo, atacant Argentina

Imediat dupa incheierea partidei, pe teren s-au produs o busculada la capatul careia argentinianul Cufre (rezerva) a primit cartonasul rosu.

"Aceasta echipa transmite urmatorul mesaj: putem fi campioni mondiali. Este ciudat, dar si atunci cind am fost condusi cu 1-0 aveam sentimentul ca vom cistiga. Si daca am fi ajuns la a 7-a sau a 8-a lovitura de departajare, simteam ca oricum vom cistiga"

Jurgen Klinsmann, antrenor Germania

Interactiv - Voteaza CM 2006!