Investitiile in modernizarea apartamentului se pot recupera la vinzarea acestuia. Fac impresie gresia, faianta, termopanul si instalatiiile noi.

Modernizarea apartamentului reprezinta o operatiune care poate aduce un profit proprietarului. Totul depinde insa de modul in care acesta efectueaza lucrarile. Acesta trebuie sa tina cont de faptul ca, chiar si cu multiple imbunatatiri, pretul locuintei nu poate depasi un anumit prag.

Daca insa acesta isi calculeaza bine pasii va putea sa creasca pretul apartamentului cu 8-10%. De aceea, este indicat ca investitiile sa fie limitate la acest nivel pentru a avea certitudinea ca in cazul vinzarii isi recupereaza banii.

Acest lucru este indicat mai ales pentru cei care cumpara locuinta respectiva pentru a locui doar citiva ani, pentru ca apoi, cu banii economisiti, sa isi cumpere un apartament mai mare.

Cistig sau pierder

Conform agentilor imobiliari, indicate sint investitiile mici.

„Pe investitiile mici, o gresie, o faianta, un aer conditionat, o sa se scoata banii, insa daca imbunatatirile aduse apartamentului se ridica la 10.000 de euro, sa spunem, se vor pierde in cazul vinzarii locuintei in jur de 2.000-3.000 de euro“, ne-a spus Dan Costache, director vinzari in cadrul agentiei imobiliare Stentor.

Articol integral Cotidianul