Ministrii Sebastian Vladescu si Mihai Razvan Ungureanu nu au fost sanctionati de conducerea PNL, desi au votat in CSAT impotriva propunerii liberale de retragere a trupelor din Irak. In schimb, adeptii lui Theodor Stolojan care au semnat o scrisoare impotriva conducerii PNL au fost pusi in discutia comisiei de etica, iar "recidivistii" risca sa fie sanctionati.

Intrunirea de ieri a Biroului Permanent Central al PNL a fost precedata de o discutie intre Tariceanu si ministrul de Externe, Mihai Razvan Ungureanu. Ulterior, Tariceanu a avut si o discutie cu ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu.

Potrivit unor surse liberale, in timp ce Mihai Razvan Ungureanu si-a mentinut pozitia, Sebastian Vladescu a facut un pas inapoi, afirmand ca nu ar fi inteles ce se voteaza.

"Sigur, eu o sa tac, pentru ca nu sunt atat de inteligent ca tine"

Dupa discutia separata a celor trei, sedinta Biroului Permanent Central a inceput intr-o atmosfera tensionata. Tariceanu le-a spus celor prezenti ca ar fi normal sa se solidarizeze cu ministrul Atanasiu (care nu a fost prezent) in cazul legat de scandalul telegramelor si ca toata lumea trebuie sa sustina propunerea de retragere a trupelor.

Tariceanu s-a aratat destul de critic fata de ministrul Vladescu spunandu-i: "Tu mai bine taci" . Acesta i-a replicat: "Sigur, eu o sa tac, pentru ca nu sunt atat de inteligent ca tine". Totusi, Vladescu a comentat ca, prin votul din CSAT, a facut un bine partidului. Tariceanu a fost mai dur cu ministrul de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, pe care l-a acuzat de iresponsabilitate.

Ungureanu a spus ca regreta declaratiile publice de dupa sedinta CSAT. Totusi, concluzia lui Tariceanu a fost ca PNL trebuie sa-i lase pe cei doi ministri sa-si continue treaba si sa fie mentinuti in functii.

Sebastian Vladescu a iesit primul din sedinta Biroului Permanent, afirmand ca s-a prezentat la sedinta dispus sa accepte orice decizie a colegilor de partid, iar colegii au decis ca va ramane in functia de ministru Vladescu a refuzat sa explice de ce in sedinta CSAT nu a votat in favoarea propunerii liberale.

Un scenariu similar s-a petrecut si cu ministrul Afacerilor Externe, Mihai Razvan Ungureanu.

Raluca Turcan, tinta criticilor

In cadrul sedintei de ieri a Biroului, a fost abordat si subiectul celor opt sustinatori ai lui Stolojan. Tariceanu a acuzat-o in sedinta pe Raluca Turcan de faptul ca toarna la Cotroceni. Mai multi lideri liberali au tinut sa se evidentieze in fata sefului, solicitand sanctionarea semnatarilor scrisorii.

Raluca Turcan a incercat sa explice ca nu ar fi vorba de un atac la adresa partidului, ci de un protest legat de pripeala deciziei. In timp ce Raluca Turcan isi explica pozitia, Tariceanu a primit un telefon si a iesit din sala. Raluca Turcan a spus ca vrea sa fie si presedintele partidului de fata, ceea ce a generat nemultumirea celorlalti.

La intoarcere, Tariceanu i-a zis ca, daca si-a prezentat punctul de vedere in fata Biroului, foarte bine, el personal nu este dispus sa o asculte. Intrebat despre declaratiile facute de Raluca Turcan, la iesirea de la sedinta Biroului Permanent, presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a intrebat: "Cine este Raluca Turcan?".