Procurorii federali au acuzat trei persoane, intre care se numara si unul dintre directorii adjuncti ai companiei Coca-Cola, de furt de informatii confidentiale, inclusiv al unei mostre apartinand unei noi bauturi, pe care au incercat ca le vanda firmei concurente PepsiCo, transmite Reuters.

Joya Williams, director administrativ adjunct la Coca-Cola, Ibrahim Dimson si Edmund Duhaney au fost acuzati de frauda si de furtul si vanzarea unor secrete comerciale.

Procurorii au afirmat ca cele trei persoane au incercat ca obtina 1,5 miliarde de dolari din comercializarea informatiilor.

Pepsi a refuzat

Coca-Cola, cel mai mare producator mondial de bauturi racoritoare, a fost avertizata asupra situatiei de catre PepsiCo, a doua mare companie din sectorul de profil.

Astfel, PepsiCo a trimis Coca-Cola, la 19 mai, o scrisoare apartinand unei persoane care a pretins sa este un important angajat al Coca-Cola, oferind „informatii confidentiale si foarte detaliate”.

„Am actionat asemeni oricarei companii cu simtul responsabilitatii. Concurenta poate fi feroce, dar trebuie sa fie corecta”, a declarat Dave DeCecco, purtator de cuvant al Pepsi.

Purtatorul de cuvant al Coca-Cola, Ben Deutsch, a declarat ca reteta bauturii Coca-Cola Classic este in siguranta.

Integral in EvZ