Biroul Permanent al PD a decis, luni, sa-l excluda din partid pe viceprimarul Nicole Dicu care este anchetat pentru luare de mita. Totodata, liderul democratilor, Emil Boc a anuntat ca in cazul in care primarul Mircia Gutau va fi gasit vinovat de catre instanta i se va aplica acelasi tratament.

Presedintele PD, Emil Boc sustine ca decizia de excludere luata in cazul viceprimarului din Ramnicu Valcea a survenit dupa ce instanta de judecata a confirmat probele aduse de procurorii DNA. "PD nu va fi o umbrela pentru persoanele cercetate cu legea penala", a precizat Boc.

Liderul democratilor a declarat ca in cazul primarului Mircia Gutau nu a fost luata inca o decizie si asta pentru ca judecatorii nu s-au pronuntat in acest caz.

“Instanta nu a confirmat probele procurorilor DNA, dar daca judecatorii vor admite aceste probe, edilul va suporta aceasi sanctiune ca si in cazul viceprimarului.” a explicat Emil Boc.

In cadrul conferintei de presa, Emil Boc a mai anuntat ca il va da in judecata pe liderul PSD, Victor Ponta care acuza presiuni pentru lasarea in libertate a primarului Gutau.

Primarul orasului Ramnicu Valcea, democratul Mircia Gutau si viceprimarul Nicolae Dicu sunt acuzati de luare de mita si respectiv complicitate la luare de mita. Primarul este cercetat in stare de libertate, in timp viceprimarul se afla in arest preventiv prin decizia luata de Tribunalul Bucuresti.