Adversarele echipelor romanesti Dinamo si Rapid in turul I preliminar al Cupei UEFA la fotbal, formatiile malteze Hibernians Paola si Sliema Wanderers, au efectuat mai multe transferuri in inter-sezon.

Sliema Wanderers, care va evolua joi in Giulesti, impotriva Rapidului, i-a adus pe nigerianul Chucks Nwoko si pe cehul Zdenek Svoboda, ambii mijlocasi. Nwoko, venit de la Marsaxlokk, a semnat pe patru ani. Nigerianul se afla in Malta din 1995, cand a venit la Birkirkara, si nu a parasit insula decat pentru sase luni cand a jucat la TSKA Sofia (2000/2001).

Svoboda (34 ani), fost international ceh, si-a inceput cariera la FC Brno, iar apoi a plecat la Sparta Praga in 1992, unde a petrecut 10 ani. Svoboda a jucat apoi in Belgia, la KVC Westerlo, iar in sezonul trecut la BV Cloppenburg (liga a patra germana).

Sliema mai are doi straini in lot, portarul nigerian Murphy Akanji si fundasul italian Mauro Di Lello. In schimb, adversara Rapidului nu-i mai are in lot pe cei doi veterani - atacantul sarb Danilo Doncic (37 ani) si mijlocasul Joe Brincat (36 ani); portarul Matthew Camilleri s-a intors la Floriana, dupa un imprumut de un an si jumatate.

Au revenit dupa diverse imprumuturi Matthew Farrugia, Ian Ciantar, Claude Mattocks, Adrian Mifsud si Brandon Zammit, dar nu toti vor fi pastrati in lot.

La randul sau, Hibernians, care va intalni joi pe teren propriu pe Dinamo, a adus trei straini: Udo Nwoko, imprumutat la Mosta in sezonul trecut, un fundas bulgar si un mijlocas argentinian.