Ministrul Economei si Comertului, Codrut Seres aflat in vizita oficiala in Liban, este nevoit sa sa intorca in tara pe o ruta ocolitoare decat cea stabilita, din cauza conflictului izbucnit intre Israel si Liban si dupa ce aeroportul din Beirut a fost bombardat.

Surse din Ministerul Economiei au declarat pentru HotNews.ro ca delegatia Romaniei este in afara oricarui pericol si ca urmeaza sa se intoarca joi in tara, o posibila ruta fiind Siria -Turcia-Romania.

Pe de alta parte, compania TAROM a incetat zborurile spre Beirut. Astfel, cursa RO 191 Bucuresti-Beirut care urma sa decoleze joi la orele 23:20 a fost anulata.

Conducerea companiei, isi exprima, printr-un comunicat de presa, “regretul pentru disconfortul cauzat din motive independente de vointa sa.”

Vizita ministrului Economiei si Comertului in Liban a avut ca scop promovarea produselor romanesti pe piata araba. In cadrul intalnirilor cu oficialii libanezi, ministrul Seres a exprimat interesul Romaniei de a coopera cu Libanul in domeniul industrial, prin infiintarea unor companii mixte romano-libaneze.

Seres a aratat disponibilitatea companiilor romanesti de a relua participarea la procesul de reconstructie si dezvoltare a Libanului, prin lucrari de constructii si reabilitare a obiectivelor energetice si a infrastructurii, amenajari si aductiuni de apa.