Chestorul Virgil Ardelean, fostul sef al Directiei Generale pentru Informnatii si Protectie Interna a facut primele declaratii dusa depunerea demisiei. In exclusivitate pentru Antena3, Virgil Ardelean a precizat ca accceptarea demisiei de catre Traian Basescu si Vasile Blaga reprezinta dovada “bunei gestionari a lucrurilor in Romania”.

“In viata unui sef de serviciu de informatii este o vreme cand vointa trebuie sa-si urmeze ratiunea, iar ratiunea trebuie sa identifice necesitatea pentru ea” a continuat Ardelean precizand ca in zilele urmatoare va oferi mai multe detalii.

In urma disparitiei fara urma a lui Omar Hayssam, sefii SRI, SIE si DGIPI, respectiv Radu Timofte, Gheorghe Fulga si Virgil Ardelean si-au prezentat demisiile.

Purtatorul de cuvint al Presedintiei, Adriana Saftoiu, a declarat in cadrul unei conferinte de presa sustinuta joi ca decizia celor trei a survenit unei sedinte convocate de presedintele Traian Basescu.

In decurs de 30 de zile cei trei vor trebui sa-si predea atributiile, urmand ca locul lor sa fie suplinit prin numirea unor interimari.