Uniunea Europena (UE) este tot mai hotarata sa puna capat prin orice mijloace migratiei ilegale in scopuri economice si pregateste pedepse grave pentru cei care o incurajeaza.

Patronii din blocul comunitar care angajeaza imigranti ilegali, stimuland astfel venirea in spatiul UE a imigrantilor clandestini au de ce sa se teama - Bruxellesul intentioneaza sa emita un act normativ care va pedepsi cu inchisoarea folosirea muncii la negru.

"Pedepsim angajatorii, nu angajatii"

Potrivit portalului EuPolitix.com, Franco Frattini, comisarul european pentru justitie, liberate si securitate, a demarat deja consultari la Bruxelles cu expertii executivului comunitar pentru trasarea unei directive ce va scoate in afara legii, in intregul spatiu UE, folosirea mainii de lucru la negru.

Frattini, care intentioneaza sa prezinte proiectul legislativ anul viitor, vrea ca angajatorii care exploateaza ilegal muncitori straini sa mearga la inchisoare pentru ca realizeaza profituri uriase pe care nimeni nu le impoziteaza, actionand totodata ca un magnet pentru emigrantii din tari mai putin dezvoltate economic.

"Cand are loc o incalcare (a legii - n.r.) clara si deliberata trebuie sa-i pedepsim pe cei care o comit - angajatorii, nu victimele lor. Acesti oameni (imigrantii - n.r.) sunt victimele afaceristilor care incurajeaza activ munca in economia neagra", explica Frattini.

Integral in EvZ