Contabilii Cosa Nostra, temuta organizatie mafiota care domina Sicilia, controleaza banii unei puternice grupari de afaceri din Romania, condusa de Cristian Burci si Dumitru Crestin.

Finantistii Mafiei siciliene, apropiati de Silvio Berlusconi, s-au intersectat cu "satelitii" guvernului Adrian Nastase in afaceri clientelare cu statul roman.

In ecuatie apar insa si alte gulere albe autohtone. Toti acestia au construit retele de afaceri transfrontaliere si actioneaza prin interpusi, firme off-shore, ofiteri de informatii sau politicieni apropiati lor.

Interesele personajelor vizate de ancheta EVZ sunt ascunse in patru societati anonime, infiintate in Elvetia. Respectivele off-shore-uri au derulat, de-a lungul timpului, afaceri dubioase cu statul roman in domeniul feroviar, ali-mentar, media si duty-free.

In prezent, casutele postale au ajuns stapane peste foste societati ale statului roman, privatizate fraudulos de guvernul Nastase.

„Contabilii” din Lugano

Conexiunile dintre mafia italiana si „rechinii” din Carpati s-au sudat in Elvetia, la adapostul unui paradis fiscal cu traditie. Mai exact, in orasul Lugano din cantonul Ticino, partea „italiana” a Elvetiei.

Articol integral in Evenimentul Zilei