Grupul Rompetrol a anuntat joi constituirea unei noi divizii de comert cu gaz petrolier lichefiat (GPL), Rompetrol Gas, se arata intr-un comunicat al companiei. Noua entitate isi propune sa accentueze prezenta grupului pe piata interna si externa a GPL, sub marca Rompetrol Aragaz.

„Rompetrol Gas si-a propus sa devina, prin prisma succesului si a know-how-ului grupului Rompetrol, un important jucator pe piata de GPL.

anzarile de gaze petroliere lichefiate inregistreaza un trend ascendent, atat pe partea de autogaz, prin cresterea numarului de automobile care utilizeaza acest tip de carburant, cat si pentru cel de uz casnic, prin folosirea acestuia pentru gatit si incalzire”, a declarat Toma Veron, directorul general al Rompetrol Gas.

Infiintata la 18 iulie, noua entitate are la baza afacerea GPL desprinsa din cadrul companiei Rompetrol Logistics si urmareste extinderea pe plan national a retelei de distributie a acestui tip de combustibili, pentru sectorul auto si pentru cel casnic - cunoscut sub marca Rompetrol Aragaz.

Pana la sfarsitul acestui an, Rompetrol Gas estimeaza o crestere cu 29% a volumului vanzarilor fata de 2005.

Rompetrol isi propune sa continue mai multe proiecte de investitii deja demarate, printre care se numara constructia unor noi terminale de GPL la Bacau si Arad, cu o valoare totala de aproximativ 20 milioane dolari.