Grupul Rompetrol a realizat in primul semestru al anului o cifra de afaceri consolidata de 2,7 miliarde USD, nivel care depaseste atat valoarea inregistrata in primele sase luni ale anului trecut (1,06 miliarde USD), cat si rezultatul obtinut in intregul an 2005 (de 2,4 miliarde USD), se arata intr-un comunicat al grupului.

In acelasi interval, profitul operational consolidat (EBITDA) a atins 63 milioane USD, iar rezultatul net al primului semestru din 2006, incluzand dobanzile si amortizarile, a fost de - 6 milioane USD (o pierdere de 21 milioane USD pe lunile ianuarie-martie si un profit de aproximativ 16 milioane USD in aprilie-iunie).

Pe de alta parte, in trimestrul al doilea, TRG a obtinut un EBITDA de 55 milioane USD, cu 14% mai mult decat in perioada similara de anul trecut. Cifra de afaceri a depasit 1,3 miliarde USD, fata de un nivel de 555 milioane USD in aprilie-iunie 2005.

Rompetrol Rafinare (RRC), principala companie din Romania a Grupului, a obtinut in primele sase luni ale anului o cifra de afaceri consolidata de peste un miliard USD, cu 17% mai mult decat in intervalul ianuarie - iunie 2005.

Profitul operational consolidat (EBITDA) al RRC a fost de 50 milioane USD. Pierderea neta pentru semestrul I, de 6 milioane USD, s-a datorat in principal diferentei de curs valutar negative nerealizate aferenta datoriei denominate in EURO (USD 7 milioane) comparata cu diferenta de curs valutar pozitiva de 15 milioane USD din semestrul I 2005.

Astfel, in lunile aprilie-iunie 2006, cifra de afaceri a crescut cu 26% fata de perioada similara a anului trecut, ajungand la 654 milioane USD. EBITDA a inregistrat o majorare pana la 48 milioane USD, iar profitul net a fost de 17 milioane USD.

Rafinaria a continuat sa fie unul dintre cei mai mari contribuabili fiscali, platile efectuate in primele sase luni ale anului au contabilizat peste 5% din veniturile consolidate ale bugetului de stat.

Avand peste 8000 de angajati, TRG estimeaza in acest an o cifra de afaceri de 6 miliarde de dolari. Grupul are ca obiectiv sa devina una dintre cele mai mari companii petroliere independente din Europa si sa obtina o pozitie puternica in regiunea Marii Negre si a Marii Mediterane.