Partidul National Liberal a depus, joi, la CNSAS o lista cu 156 de membri carora a solicitat sa le fie verificate dosarele.

Intre acestia, liberali cu functii importante: premierul Calin Popescu-Tariceanu, ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, ministrul Apararii, Teodor Atanasiu, al Culturii, Adrian Iorgulescu, al Sanatatii, Eugen Nicolaescu si cel de Externe, Mihai Razvan Ungureanu.

Alaturi de acestia mai apar pe lista fostul ministru al Transporturilor Victor-Paul Dobre, deputatii Mona Musca, Cristian Boureanu si Crin Antonescu, senatorii Puiu Hasotti, Mircea Cinteza si Adrian Cioroianu dar si consilierul prezidential Theodor Stolojan.

Vicepresedintele partidului, Gheorghe Flutur, care a facut parte din delegatia care a depus solicitarea la CNSAS, a declarat ca, daca se dovedeste ca vreun liberal a colaborat cu securitatea, i se va retrage sprijinul politic si isi va pierde functia.

In urmatoarea etapa, conducerea partidului urmeaza sa solicite si verificarea demnitarilor de la nivel local.

Demersul vine dupa ce presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu declarase la Scoala de vara a Tineretului Nationale Liberal, de la mijlocul lunii iulie, ca va cere CNSAS verificarea tuturor dosarelor liberalilor care ocupa functii de decizie in acest moment.