Politia rutiera recomanda, duminica, celor care se intorc din vacanta, sa foloseasca trasee ocolitoare pentru a preveni accidentele rutiere si cozile in trafic.

Politia informeaza ca traficul rutier se desfasoara cu dificultate pe D.N.22C, Cernavoda-Constanta din cauza lucrarilor de reabilitare a partii carosabile, intre localitatile Poarta Alba, Catelu, pe raza localitatii Faclia, dar si ca urmare a fluxului mare de autovehicule dinspre Litoral catre Capitala.

Pentru asigurarea fluentei traficului, conducatorii auto sunt rugati sa utilizeze si variantele:

D.N 2A Constanta - Harsova - Slobozia; D.N. Urziceni - Bucuresti;

D.N.2A Slobozia - Harsova - Constanta in continuare Drajna - Autostrada Soarelui;

D.N.2A Slobozia - Harsova - Constanta in continuare DN 3 Drajna - Lehliu - Bucuresti;

Pe de alta parte, soferii care circula catre Pitesti, sunt sfatuiti sa foloseasca si varianta ocolitoare prin D.N.7 Bucuresti - Titu - Gaesti - Topoloveni - Pitesti.

Politia Rutiera aminteste celor care circula pe D.N.1, ca, la km 114, in zona Posada se continua lucrarile de consolidare a versantilor si reabilitare a partii carosabile pe o lungime de circa 150 m.

Pe acest tronson circulatia rutiera se desfasoara restrictionat, pe o singura banda, traficul fiind dirijat de piloti din cadrul Companiei de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania si de agenti de politie rutiera.