Coalitia de guvernamant a cazut de acord, marti, ca numarul secretarilor de stat sa fie redus cu 30.

Asadar, din 82 vor fi doar 52 de posturi de secretari de stat. Liberalii raman, dupa restructurare, cu 19 secretari de stat, democratii cu 14, UDMR cu 7, conservatorii cu 6 secretari de stat iar 6 vor fi independenti.

Ministerele si partidele urmeaza sa decida, marti, la ce ministere renunta.

“Cei 52 de secretarii de stat urmeaza sa fie repartizati in functie de algoritmul fixat in urma alegerilor generale, adica in functie de numarul de parlamentari pe care fiecare partid din Coalitie ii are”, a declarat dupa sedinta Coalitie, Adrian Iorgulescu, membru in Biroul executiv al PNL.

Pana la 1 septembrie, se va reduce la jumatate si numarul agentiilor si institutiilor aflate in subordinea Guvernului, a anuntat Adrian Iorgulescu.

Guvernantii spun ca in urma restructurarii vor fi cheltuiti mai putini bani iar activitatea Executivului ar trebui sa fie mai eficienta.

Consiliul de National de Conducere al Coalitiei a discutat marti, reducerea numarului de secretari de stat, dupa ce conducerea Aliantei D.A. a decis, luni seara, sa propuna reducere acestora de la 82 la 52, ceea ce inseamna 36,6% din numarul total.

In urma cu doua saptamani, premierul Calin Popescu-Tariceanu a cerut membrilor Guvernului sa propuna posturile care vor fi reduse in intreaga administratie centrala, procentul acestora fiind de 30.