Victor Piturca incepe pregatirile pentru campania de calificare la Euro 2008 cu migrene. Nu mai putin de zece dintre fotbalistii pe care ii avea in vedere sunt indisponibili. Piti retraieste cosmarul lui Iordanescu dinaintea partidei cu Armenia. Noroc ca intalnirea cu Cipru este doar un amical, primul si singurul inaintea meciului de calificare, cu Bulgaria, de pe 2 septembrie.

Dintre accidentati doar Razvan Cocis, Dorin Goian, Ionut Mazilu si Sorin Paraschiv au sanse sa fie pe teren la startul preliminariilor.

De altfel, selectionerul are in lot doar 20 de jucatori si da vina pe Liga 1 ca nu-i ofera foarte multe solutii, asa cum se intampla la adversarii din Olanda: Steaua are infirmeria plina, de la Rapid a luat cam tot ce se putea, iar Dinamo n-are jucatori de nationala, sustine Piturca. Aceasta afirmatie a atras supararea lui Mircea Rednic.

Puriul nu a contestat metodele de selectie, dar s-a aratat deranjat de faptul ca Piti neaga valoarea "cainilor", care au obtinut sase victorii din sase partide in acest sezon. Totusi, decizia antrenorului primei reprezentative se bazeaza si pe faptul ca patru dintre cei mai in forma fotbalisti dinamovisti, Moti, Stefan Radu, Pulhac si Ropotan, au fost convocati de Emil Sandoi la tineret.

Contraspionaj

Viitoarea adversara a Romaniei de pe 2 septembrie, Bulgaria, si-a programat cu o zi mai devreme amicalul impotriva Tarii Galilor, pentru ca selectionerul Hristo Stoicikov sa-i poata urmari in direct pe "tricolori". De partea cealalta, Piturca l-a trimis pe secundul Stefan Iovan la partida vecinilor nostri, care se va juca la Swansea.

Celalalt "locotenent" al lui Piti, Dan Apolzan, va urmari o alta adversara, Albania, la intalnirea cu San Marino.

Citeste articolul complet in Averea