Philip Kerr este celebru in lumea literara ca scriitor de thrillere pentru adulti, autor al trilogiei “Berlin Noir” si al altor romane apreciate ca ”A Philosophical Investigation”, ”Gridiron”, ”The Second Angel”, ”The Shot”.

Provocarea pentru P.B. Kerr a fost sa scrie romane pentru copii. "Akhnaton si Djinnii captivi" este primul din seria "Copiii Lampii Fermecate" si a fost scris, dupa cum marturiseste autorul, pentru copiii sai. P.B.Kerr si-a propus sa scrie cate o carte pentru fiecare litera a alfabetului, astfel ca "Babilonul Djinnului Albastru" este cel de-al doilea titlu al seriei.

Cartile lui Kerr vor fi ecranizate, fiind deja in productie la studiourile Dreamworks. In pregatire se afla cea de-a treia carte Cobra, regele din Katmandu, care va aparea la Corint Junior concomitent cu editia britanica.

«Avand ca protagonisti doi adolescenti initiati intr-o societate magica, invizibila pamantenilor ignoranti, seria «Copiii lampii fermecate» se afirma ca un competitor viguros al lui Harry Potter. Totusi, deosebirea fata de ceilalti rivali, sta in finetea stilului» — Booklist.

Cartea intii

Akhnaton si Djinni captivi

Facem aici cunostinta cu gemenii John si Philippa Gaunt, in varsta de 12 ani, care descopera intr-o zi ca sunt urmasii unei stravechi familii de djinni. Dintr-odata au puterea sa indeplineasca dorintele, sa calatoreasca prin locuri extraordinare si sa faca sa dispara oameni si obiecte.

Spre norocul lor, gemenii sunt prezentati lui Nimrod, excentricul lor unchi-djinn, care ii va invata cum sa-si foloseasca proaspat descoperitele lor puteri.

Si chiar la timp! Caci John si Philippa sunt pe cale sa porneasca in cautarea unui faraon cu infatisare monstruoasa (despre care se spune ca ar fi mort), faraon pe nume Akhnaton, si a mormantului sau, care s-ar putea sa tina captivi vreo saptezeci de djinni. In calea lor sta Iblis, cel mai malefic djinn din Univers.

Oare vor fi gemenii destul de puternici, de abili si de inteligenti pentru a zadarnici uneltirile vicleanului Iblis ?

«O aventura alerta, in stilul Indiana Jones... Kerr pune accentul pe comic in aceasta prima carte dintr-o serie care merita urmarita» — Publishers Weekly

Cartea a doua

Babilonul Djinnului Albastru

John si Philippa Gaunt, cei doi copii cu puteri magice, tocmai s-au intors din calatoria neobisnuita si palpitanta in care au infruntat un djinn malefic in Cairo si in Londra. Acum misterul care inconjoara o foarte importanta carte de magie a djinnilor ii ademeneste pe gemeni in vartejul urmatoarei lor aventuri eaxtraordinare.

Curand, John se vede silit sa se imbarce pentru o alta calatorie, plina de peripetii, spre tainica cetate a Babilonului ca sa-si salveze sora... inainte de a fi prea tarziu.

«Aventurile lui John si ale Philippei, care-i dejoaca planurile Djinnului Albastru, sunt o neobisnuita combinatie de intriga si umor abundent» — Kirkus Reviews