S-a incheiat si etapa a patra a Ligii I. Clujul lui Dorinel Munteanu conduce inca in clasament, fiind urmata de Dinamo, ambele echipe avand dupa aceste patru etape maximum de puncte posibile, 12. Cu toate acestea, Steaua, Rapid si Dinamo trebuie sa confirme miercuri si joi daca au sau nu fata de Europa.

In aceasta a patra etapa a Ligii I am avut serioase probleme de arbitraj. In special tusierii au fost cei care, dintr-un motiv sau altul, au alergat fara noima pe teren.

Cel putin la meciul de sambata dintre Rapid si Craiova am vazut vreo 4-5 offside-uri gresit semnalizate impotriva Rapidului, vreo 2 impotriva Craiovei, un gol egalizator al Rapidului inscris in urma unui offsaid clar si nesemnalizat; ce mai, o prestatie rusinoasa a celor doi tusieri.

Ma uitam aseara la Recursul Etapei si am auzit cu incantare ca cei doi tusieri vor arbitra in Liga III pana in iarna, cel putin.

Pe langa acesti tusieri, centralul partidei dintre Steaua si FC Vaslui a fost total debusolat de caderile repetate in careu ale lui Cristocea. Dupa parerea mea si dupa ce am vazut aseara fazele in reluare, niciuna din cele doua lovituri de la 11 metri acordate Stelei nu a fost valabila. Cu toate astea, Steaua le-a primit, a revenit pe tabela, a castigat, iar Dica este golgeterul campionatului.

Miercuri joaca Steaua pentru intrarea in grupele Champions League, joi joaca Rapid si Dinamo pentru accederea in Cupa UEFA. Steaua are multe indisponibilitati, dar sambata parca a miscat ceva; nu au fortat, dar au aratat ce pot realiza daca o fac, asa ca am incredere in ei.

Despre Dinamo ce sa zic? Au jucat bine, au revenit de la 0-1, au marcat toate cele trei varfuri autentice ale lui Rednic - au sanse reale. Pacat ca acolo este mereu tensiune si dupa aceasta a saptea victorie consecutiva in meciurile oficiale din acest sezon, Ganea vrea si el sa plece. "Actionarii fac echipa", a spus el, vizibil deranjat de statutul sau de rezerva. Dar este un jucator profesionist si va rezista.

Rapidul a jucat modest, foarte modest, sub asteptari. Si asta in saptamana in care au de recuperat acasa un gol primit in ultimele secunde ale partidei impotriva sarbilor de la Sarajevo. Razvan are lotul decimat, Zicu rateaza ca si la Dinamo, Moldovan stie meserie dar nu este apt fizic, Coman face gafa dupa gafa si are si probleme personale.

Sincer, din cele trei Rapidul are cele mai mici sanse de a merge mai departe, chiar daca dupa tragerea la sorti era favorita. Insa ei sunt capabili de a strange randurile cand trebuie si sper ca cele trei echipe sa rupa iar gura Europei, de data aceasta ajungand toate in primavara europeana.

Arbitraj de Europa nu prea avem, dar jucatori, antrenori si echipe, da. Sa jucam fara frica, fara inhibitii si sa le aratam tuturor ca putem invinge. Hai Rapid! Hai Steaua! Hai Dinamo! Aratati-le cine suntem!