Scandalul facut de Rhymes duminica, 20 august, cand acesta a lovit un fan, a determinat politia sa il ancheteze in incidentul petrecut cu Ramirez.

Busta a fost arestat duminica seara, in timp ce incerca sa fuga de la East River impreuna cu angajatii sai, dupa ce a batut un fan in varsta de 19 ani, Roberto Lebron. Cel putin alte doua persoane din grupul lui au fost arestate. Se pare ca motivul pentru care Lebon a fost batut a fost constituit de faptul ca a scuipat din intamplare pe masina rapper-ului.

“Eu si prietenii mei ne plimbam. La un moment dat am scuipat pe strada si saliva mea a ajuns pe o masina care se afla in miscare. Masina s-a oprit si persoanele care se aflau in ea au venit la mine sa ma bata. Atunci am observat ca, de fapt, acea masina era a lui Busta Rhymes”, a declarat Roberto in cadrul unui interviu telefonic, stabilit de avocatul sau.

“Busta m-a intrebat: “Ai scuipat pe masina mea?”, iar eu i-am spus ca imi pare rau, ca nu am vrut sa se intample asa. I-am spus ca eu si prietenii mei suntem fanii lui. Acesta a fost ultimul lucru pe care am apucat sa il mai spun. Unul dintre oamenii sai m-a lovit in fata si am cazut la pamant. In timp ce ma aflam jos, Busta ma lovea in fata. L-am vazut cum ma batea.“, a marturisit Lebron.

In urma acestui incident Lebron a suferit o comotie. Avocatul sau a declarat: “Clientul meu a ramas socat, speriat. Nu poate sa inteleaga cum Busta a putut sa ii faca asa ceva. Nici nu se gandeste sa ii mai cumpere albumele.”

In timpul noptii petrecuta in arest, politiistii l-au intrebat pe Busta ce legatura are cu moartea bodyguardului sau. Israel Ramirez, bodyguardul lui Busta, a fost gasit impuscat in fata studioului de inregistrari al artistului pe data de 5 februarie 2006. Politistii cred ca Rhymes este implicat in aceasta crima deoarece a refuzat la acel moment sa coopereze.