Trompetistul de muzica jazz, Maynard Ferguson - bine cunoscut pentru melodia Gonna Fly Now - a decedat la varsta de 78 de ani.

Muzicianul a castigat un premiu Grammy pentru Gonna Fly Now, melodie care a fost un adevarat hit. Ferguson a fost renumit pentru prestatiile solo puternice si abilitatea de a atinge notele inalte.

“ Maynard a fost minunat.”, a declarat prietenul si managerul sau, Steve Schankman. "Cineva spunea: Gabriel, muta-te si la cea de-a doua trompeta”, a adaugat el. “Pot spune ca s-au dus cei mai mari cantareti ai muzicii jazz. Nu mai este nici Kenton, nici Basie, nici Ellington si acum nici Ferguson.”

Ferguson si-a inceput cariera la varsta de 13 ani. Artistul a cantat alaturi de persoane celebre ca Count Basie, Duke Ellington, Dizzy Gillespie, Charlie Barnett, Jimmy Dorsey si Stan Kenton.

In anul 1945, la varsta de 17 ani, Ferguson a devenit liderul propriei sale orchestre, la Montreal. Apoi s-a mutat in California, unde a interpretat alaturi de Innovations Orchestra, dupa care a inceput sa realizeze coloane sonore pentru filme de la Hollywood.

Cea mai importanta melodie a sa este "Gonna Fly Now", coloana sonora a filmuuil cu Silvester Stallone, Rochy. La un moment dat, artistul a declarat: “Stiam ca va deveni un hit. Sylvester Stallone a fost in studio cand am inregistrat piesa si batea ritmul. Daca ascultati cu atentie inregistrarea originala veti putea auzi sunetul pe care il facea Stallone batand intr-o geanta.”.

Maynard Ferguson a continuat sa inregistreze in ultimii ani, ajungand sa realizeze mai mult de 60 de albume.

“Instrumentul la care cant constituie o placere pentru mine. Cant doar pentru ca iubesc sa fac acest lucru.” (Maynard Ferguson)

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!