Proiectele de lege privind siguranta nationala ar putea fi aprobate in urmatoarea sedinta de guvern, a anuntat miercuri premierul Tariceanu. Potrivit sefului Guvernului, in urma discutiilor care au avut loc s-au luat decizii, privitoare la atributiile pe care le vor avea ofiterii de informatii, care vor putea efectua acte de urmarire penala numai in caz de terorism.

„Pentru ca traim o perioada in care suntem aproape mereu amenintati de acte de terorism, Guvernul a ales sistemul prin care ofiterii de informatii vor avea voie sa faca acte premergatoare cercetarii penale doar in cazuri de terorism, trafic de fiinte umane, armament si droguri”, a declarat Tariceanu.

O alta modificare care vizeaza activitatea serviciilor de informatii este interdictia de a desfasura activitati economice: “in decursul timpului am constat ca se petrec multe nereguli, din cauza ca nu se poate exercita un control din partea Curtii de Conturi asupra acestor activitati economice".

Legile sigurantei nationale urmeaza sa fie avizate in urmatoarele zile de ministere, dupa care vor intra in dezbtere in Parlament.