Britanicii au comemorat, joi, noua ani de cand printesa Diana a murit intr-un accident de masina, la Paris.

Ca in fiecare an, in memoria ei, au fost depuse numeroase buchete de flori la palatul Kensington, resedinta sa din 1996, dupa divortul de printul Charles si un serviciu religios a fost oficiat la Londra, scrie AFP.

Aproximativ o suta persoane au asistat la slujba desfasurata in aer liber.

In fata palatului Kensington, asociatia Diana Circle a cerut ca a zecea comemorare a mortii printesei, din 2007, sa fie "o zi speciala" pe teritoriul regatului britanic. Aceasta a sugerat organizarea unei slujbe pentru Diana, in catedrala Sfantul Paul.

Fiii celor doi, William si Harry, "s-au recules in particular si in modul lor propriu", a anuntat serviciul de presa al printului Charles.

William (24 de ani) si Harry (21 de ani) sunt elevi ai scolii de ofiteri Sandhurst. William este in permisie, iar Harry se afla la antrenamente in Dorset (sudul Angliei).

Charles si cea de-a doua sa sotie, Camilla, s-au aflat in cursul zilei la palatul de la Balmoral, resedinta de vara a familiei regale britanice.

Comemorarea mortii printesei Diana, decedata la numai 36 de ani, nu mai este o stire pentru presa britanica. Singura exceptie o reprezinta Daily Express care, in fiecare luni, de 468 de saptamani, scrie ca moartea Dianei este suspecta.

Printesa Diana si Dodi Al Fayed au murit in 31 august 1997, cand Mercedesul in care se aflau s-a zdrobit de zidurile tunelului parizian Pont d'Alma. Investigatia condusa de autoritatile franceze a concluzionat ca vinovat este soferul Henri Paul, care urcase la volan dupa ce consumase medicamente antidepresive in combinatie cu alcool.

Aproximativ un milion de oameni au condus-o pe printesa pe ultimul sau drum.