Politologul Silviu Brucan ramane in stare critica dar stabila, la sectia de terapie Intensiva a Spitalului Universitar din Capitala, unde a fost operat duminica, de urgenta din cauza unui anevrism. Medicii au anuntat, marti, ca au aparut complicatii renale si pulmonare, care sunt insa, normale dupa interventia complicata pe care a suferit-o pacientul.

Directorul medical al Spitalului Universitar, Catalin Carstoiu, a explicat marti, intr-o conferinta de presa, ca in starea lui Brucan, complicatiile aparute sunt o consecinta a inlocuirii unei zone a aortei, la care medicii se asteptau.

El a spus ca situatia este sub control din punct de vedere medical iar tratamentul pacientului este schimbat continuu, din cauza ca Silviu Brucan a avut o afectiune grava, care afecteaza intreg organismul care acum se resimte.

Analistul Silviu Brucan a fost operat la Spitalul Clinic Universitar din Bucuresti, dupa ce a suferit un anevrism de aorta abdominala. Doctorii au explicat ca este vorba de o dilatare a aortei care distribuie sange in tot corpul. Interventia chirurgicala a inceput, duminica, in jurul orei 10 si a durat sapte ore.

Silviu Brucan are 90 de ani si a fost ambasador al Romaniei in Statele Unite (1955) si la ONU (1959-1962). El este unul dintre semnatarii Scrisorii celor sase demnitari comunisti, un protest adresat in 1989 lui Nicolae Ceausescu.

Dupa revolutia din 1989, analistul politic este cunoscut publicului larg ca invitat permanent al emisiunii "Profetii despre trecut", de la ProTV.