Prefectul de Iasi, Radu Prisacaru, arestat pentru luare de mita, a ajuns, din nou, marti, la biroul sau dar in catuse. El a fost dus de procurorii DNA, din arestul de la Bucuresti, la Iasi, unde anchetatorii perchezitioneaza biroul si seiful unde Prisacaru isi tinea documente importante, transmite TVR.

Perchezitii au loc si in biroul directorului ADS, Iasi Flavius Ionita.

Tribunalul Bucuresti a decis in 1 septembrie arestarea preventiva pentru 29 de zile a prefectului de Iasi, Radu Prisacaru, a sefului Administratiei Domeniilor Statului Iasi, Flavius Ionita, a denuntatorului Maftei Cristian si a intermediarului, Cristi Maftei.

Prisacaru este acuzat de luare de mita, dupa ce i-a fost organizat un flagrant, el fiind mituit cu un teren de 3 ha pentru a interveni intr-un dosar de retrocedare.

Terenul pe care Radu Prisacariu a acceptat sa-l primeasca in schimbul interventiei a fost evaluat la 600.000 de euro. Prefectul a fost ridicat de procurori imediat ce a primit documentele de proprietate. Terenul pentru retrocedarea caruia a acceptat sa intervina se afla in zona rezidentiala Copou din municipiul Iasi, are o suprafata de 20 ha si este estimat la 20-30 de milioane de euro.

Prefectul Radu Prisacariu a fost membru PNL, partid la care a renuntat in momentul in care legea i-a cerut sa aleaga intre cele doua calitati.