Ladislau Csendesz, membru CNSAS verificat, alaturi de alti colegi, de catre politia economica pentru deconturi ilegale de doua miliarde de lei vechi, se considera victima unui santaj politic si acuza presa ca-l invinovateste pentru fapte care nu au fost dovedite de justitie.

Intr-un interviu pentru TVR, Csendesz spune ca primeste telefoane de amenintare de la mafie.

"Primesc numeroase telefoane de amenintare. De amenintare, sa fie foarte clar, nu pe linie politica. Vreau sa clarific, nu de la partide, de la mafii, de la oameni carora nu le convine existenta CNSAS. Oameni care daca nu pot sa ne discrediteze, vor pur si simplu sa ne anihileze", a declarat Ladislau Csendesz.

"Asta este politie politica", a adaugat Csendesz.

El crede ca este victima unei manipulari, in care unele persoane din "mafie" vor sa-l determine sa voteze altfel decat i-ar dicta vointa sa si a refuzat sa dea nume care ar fi implicate in acest caz:

"Vor sa linseze membrii Colegiului si sa-i determine sa voteze cum vor dansi. Mafii!", a adaugat Csendesz.

Gheorghe Onisoru, fostul presedinte al CNSAS, si al lui Aurel Pricu fost membru al Consiliului si Ladislau Csendes, actual membru sunt cercetati pentru mai multe deconturi fictive in valoare de peste doua miliarde de lei vechi.