Pilotul german ale echipei Ferrari, Michael Schumacher, a castigat, duminica, Marele Premiu al Italiei, a 15-a etapa a Campionatului Mondial de Formula 1, care s-a desfasurat pe circuitul de la Monza. Potrivit Sportonline, imediat dupa castigarea cursei, "Schumi" a anuntat ca se retrage la sfarsitul acestui sezon. El va fi inlocuit la scuderia Ferrari de finlandezul Kimi Raikkonen.

In cadrul conferintei de presa desfasurate dupa cursa de la Monza, Schumacher a declarat: "Toti fanii au dreptul sa stie ce se va intimpla in viitor. Aceasta a fost ultima mea cursa la Monza. La sfarsitul anului am decis sa ma retrag. Acesti 15 ani au fost extraordinari pentru mine, m-am bucurat la maximum de fiecare moment, bun sau rau.

Multumesc familiei, datorita careia am reusit sa rezist atat de mult in acest sport. A fost o decizie foarte grea, dar acesta e momentul potrivit pentru luarea unei asemenea decizii".

Foarte emotionat, germanul a declarat ca a luat aceasta decizie pentru a nu-l afecta pe Massa, pe care il considera succesorul sau la Ferrari, care trebuie sa-si faca si el un viitor. El s-a aratat incantat de inlocuirea sa cu Raikkonen: "Cat despre inlocuitorul meu, pot sa va spun ca am fost fericit cand, acum ceva timp, am aflat ca va fi el".

In final, Schumacher a spus ca este "concentrat la maximum pentru urmatoarele trei curse" si ca vrea sa termine cu bine campionatul.

Michael Schumacher a debutat in cariera in 1991, la Jordan, in Belgia, dupa care a ajuns la Beneton si a fost recrutat de Flavio Briatore.

Dupa 16 sezoane in Formula 1, germanul se afla in cursa pentru a 8-a coroana mondiala.

Dupa Monza, Schumacher se afla la doar 2 puncte in clasamentul pilotilor Formulei 1 de spaniolul Fernando Alonso, cand mai sunt doar 3 curse pana la finalul sezonului.

Cea mai mare parte a succeselor in Formula 1, pilotul le-a obtinut in cei 11 ani in care a alergat pentru Ferrari.