OTP Bank, cea mai mare mare banca de retail a Ungariei si unul dintre ofertantii finali care au ramas in cursa pentru privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), a anuntat luni ca renunta la achizitionarea bancii austriece Bawag, informeaza publicatia ungara Portfolio.hu.

Bawag este a treia institutie financiara ca marime din Austria, iar achizitionarea acesteia de catre OTP ar fi insemnat prima investitie pe piata bancara din vestul Europei pentru banca ungara.

Banca austriaca Bawag a starnit interesul a numerosi investitori locali dar si internationali. Potrivit estimarilor analistilor banca austriaca valoreaza peste doua miliarde de euro.

„BAWAG este prea mare pentru a fi cumparata de catre OTP (cu un pret care probabil depaseste doua miliarde de euro) si nici nu este o tinta in linie cu strategia bancii ungare”, a precizat pentru Portfolio.hu, Jiri Stanik, analist la Wood & Co.

Retragerea OTP Bank din cursa pentru banca austriaca, vine la scurt timp dupa ce alti doi investitori, respectiv Erste Bank si Bank Austria Creditanstalt, au anuntat ca nu vor licita pentru aceasta banca.

OTP Bank si National Bank of Greece sunt cele doua finaliste in procesul de privatizare al CEC. Cele doua institutii bancare ar fi trebuit sa depuna pana la data de 31 august 2006 ofertele imbunatatite pentru banca romaneasca dar intre timp au solicitat un audit limitat al rezultatelor financiare ale bancii dupa primul semestru al acestui an. Depunerea ofertelor este asteptata pentru a doua jumatate a lunii septembrie.