Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost audiat, miercuri, de Comisia pentru drepturile omului a Camerei Deputatilor. "Cred ca sunt singurul cetatean din Romania care a fost arestat o data si eliberat de doua ori", a precizat Tender.

El reclama faptul ca i-au fost incalcate drepturile in timpul derularii anchetei penale impotriva sa si a anuntat ca intentioneaza sa dea statul in judecata la CEDO. De altfel, omul de afaceri a trimis Comisiei mai multe solicitari pentru a fi audiat.

Desi initial ceruse despagubiri statului roman de un milion de euro pentru fiecare zi de arest, Ovidiu Tender a anuntat, miercuri, ca solicita un euro pentru intreaga perioada de detentie. Omul de afaceri a precizat ca banii sunt mai putin importanti, ci mai degraba dorinta sa de a demonstra raul care i s-a facut.

La sfarsitul lunii august, Curtea de Apel Bucuresti a decis sa inlocuiasca masura arestarii preventive a omului de afaceri Ovidiu Tender cu interdictia de parasire a tarii. Imediat dupa ce a fost pus in libertate, el a declarat ca a fost victima unor abuzuri "care nu s-au putut finaliza intr-un rechizitoriu, care sa stea in picioare in fata unei instante corecte".

Totodata, omul de afaceri a sustinut ca va demonta minciunile, pe care le-au spus procurorii intr-un an si jumatate:”Nu este vorba de nici un prejudiciu adus statului... se invoca o paguba a mea catre mine, eu fiind patron al unei socieatati si patron al alteia, practic m-am furat eu pe mine, ceea ce consider ca este o aberatie” .

Tender este cercetat in dosarul RAFO-CAROM, alaturi de Marian Iancu, pentru infractiunile de constituire si apartenenta la un grup de criminalitate organizata, complicitate la inselaciune si instigare la abuz in serviciu. Prejudiciul stabilit de anchetatori se ridica la aproximativ 2700 miliarde lei vechi.

Marian Iancu este, in prezent, judecat in libertate, dupa ce a fost eliberat, pentru a treia oara din arest, in 4 iunie.